Пограбування користувачів. Adobe заблокувала доступ до Photoshop для всіх, хто не згоден віддати їй свої роботи

11-06-2024 09:49
news-image

Adobe оновила Умови використання, змусивши користувачів надавати їй право доступу до їхніх роботів для різноманітних цілей, зокрема, навчання ШІ.

Минулого тижня користувачі Adobe Photoshop побачили вікно, що спливає, яке повідомляло про чергові зміни в Умовах використання. Це вікно інформувало про те, що користувач має надати дозвіл на використання компанією його робот, створених у програмі.

«Ми можемо отримувати доступ, переглядати або прослуховувати ваш Вміст … як автоматизованими, так і ручними методами, але лише обмеженими способами та лише відповідно до законодавства. … Наші автоматизовані системи можуть аналізувати ваш вміст і клієнтські шрифти Creative Cloud, … використовуючи такі методи, як машинне навчання, щоб покращити наші Сервіси та програмне забезпечення, а також взаємодію з користувачем», — йдеться у повідомленні.

Такі умови, як зазначено на сайті Adobe, схоже, діють ще з 17 лютого цього року та застосовуються до всіх програм Adobe. Однак лише тепер компанія попередила користувачів Photoshop спеціальним повідомленням.

Цікаво, що це повідомлення блокує авторам використання Photoshop, доки вони не погодяться зі змінами умов використання. Крім цього, видалити Photoshop також неможливо, якщо попередньо не погодившись зі змінами, що фактично зобов’язує творців надати Adobe необмежений доступ до їхньої роботи.

На тлі цих змін творці візуального контенту почали критикувати компанію у соцмережах. Зокрема, користувачів обурювала необхідність надавати доступ до всього контенту, включно з таким, що був створений в рамках угоди про нерозголошення (NDA). Adobe не відповіла на цю критику.

Источник: techno.nv.ua

Источник: internetua