У Тальному садочок та інклюзивний центр розмістять в одному приміщенні

04-04-2024 10:35
news-image

44 роки тому в Тальному для малечі відкрив свої двері новенький дитячий садочок «Золотий ключик», розрахований на 7 груп. Одночасно його відвідували 120 діточок. Так було до 2003 року.

– Опісля дошкільнят поменшало, тому скоротилися дві навчальні групи. Щоб приміщення не спустошувалися, відремонтували його й облаштували театралізовану кімнату, логопедичний клас та спортивну залу, – – Нині в «Золотому ключику» успішно працюють 4 групи: ясельна й три дошкільні. Їх наповненість відповідає нормам. Садочок відвідує 64 дитини. Співпраця батьківського колективу та працівників закладу побудована на взаємоповазі, відвертості й довір’ї. Наш мікрорайон густонаселений та віддалений від інших садочків. Заклад відвідують діти з Тального й Гордашівки. 1 клас тепер навчається на базі Тальнівського НВК №1.

Восени минулого року керівництво Тальнівської громади, вивчивши ситуацію й порадившись із керівниками двох освітніх установ, з метою раціонального використання бюджетних коштів вирішило перевести КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» у незадіяну частину приміщення дитячого садочка «Золотий ключик». Місця там вистачає.

– Міський голова Василь Сідько пообіцяв, що у всьому приміщенні старі дерев’яні вікна поміняють на металопластикові, зроблять вимощення уздовж зовнішнього боку стін, установлять водостоки для даху, відремонтують укриття (зроблять нові стелю, підлогу й сходи), – каже Наталія Волкобой.

За словами Наталії Іванівни, будівельники працюють.

Перевести інклюзивно-ресурсний центр у приміщення дитячого садочка «Золотий ключик» – ефективне управлінське рішення. Будівельники активно ремонтують приміщення. За кошторисом і проєктом робота розрахована на 475 людино-днів. Наразі зняли старі шпалери, старі вікна змінили на енерго-ефективні, зняли міжкімнатні пороги, обладнали доступні туалети для діток з інвалідністю. Згідно з нормами, двері мають бути не вужчі за 90 сантиметрів. Унітаз розташований на рівні інвалідного візка та облаштований залізними поручнями. У кімнаті має бути низько розміщена раковина, до якої можна під’їхати на візку. Це все дуже важливо для вихованців КУ «Інклюзивно-ресурсний центр». Він обов’язково запрацює в цьому році.

Наталія ГОЛОВЕЦЬКА